Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazivanje dokumentarnog filma o Papinom posjetu Ujedinjenih Arapskih Emirata

Abu Dhabi (IKA)

National Geographic Abu Dhabi, službena arapska podružnica National Geographic Channel-a koja je dostupna isključivo na arapskom jeziku i posebno je namijenjena gledateljima zaljevskog i bliskoistočnog područja, emitirat će 5. rujna dokumentarac "Mirovni posjet" u kojem će biti prikazani najvažniji dijelovi prilikom Papina posjeta zaljevskog područja u veljači ove godine.

Podijeljen u tri dijela, film prikazuje pripremni rad, sastanke i posljedice na stanovništvo i lokalne institucije. Ovaj događaj dio je inicijative za Godinu tolerancije, piše AsiaNews.

Papa Franjo prvi je papa koji je posjetio Arapski poluotok u dvijetisućljetnoj povijesti kršćanstva, a dva najvažnija događaja pohoda bila su međureligijski susret i misa na stadionu Zayed Sports City.

“Mirovni posjet” dijeli Papin posjet na tri dijela i ističe najznačajnije događaje i susrete koji su se dogodili prilikom posjeta. Uz riječi Pape, film je prožet prilozima i intervjuima s građanima i vladinim dužnosnicima koji izražavaju svoje mišljenje o važnosti posjeta i značaju istog za Ujedinjene Arapske Emirate u kontekstu ove godine koja je posvećena toleranciji.