Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi austrijski Tjedan Biblije

Beč (IKA)

Jedan od središnjih tekstova Novoga zavjeta, Govor na gori, činit će okosnicu prvog austrijskog Tjedna Biblije, koji će se održati od 21. do 29. siječnja, objavio je Kathpress.

Pod geslom „Govor na gori slušati. Čitati. Živjeti.“, dijecezanski biblijski referati u suradnji s Austrijskim katoličkim biblijskim djelom (Österreisches Katholisches Bibelwerk) pripremili su, kako je najavljeno, „raznolik i napet program priredbi, tečajeva, koncerata i meditativnih formata“. Cilj programa je promatrati Govor na gori iz različitih perspektiva.

Tjedan Biblije vremenski se poklapa s Nedjeljom Božje riječi, koju Crkva slavi na treću nedjelju kroz godinu, ove godine 22. siječnja.

„Upravo u vremenima poput ovih, u kojima društvene podjele i užasni ratovi drmaju svijetom, biblijska poruka dobiva novu, brizantnu aktualnost“, izjavila je ravnateljica Austrijskog katoličkog biblijskog djela Elisabeth Birnbaum najavljujući Tjedan Biblije koji, kako je rekla, treba pokazati „kako je Govor na gori plodonosan i glede današnjeg vremena“.

Službeni početak Tjedna Biblije obilježit će interaktivna „online noć Biblije“ u subotu 21. siječnja od 17 do 22 sata, pod geslom „Blaženi mirotvorci“. Stručnjaci iz različitih biskupija pritom će u polusatnim razmacima oblikovati sadržaj. Prvi će na redu biti predstavnici tirolskog dijecezanskog biblijskog referata, koji će zajedno s tirolskim učenicima uz kratki film pojasniti svoju perspektivu mira. Nakon toga slijede „meditativne misli o sedam molitava Očenaša“, biblijskog referenta Željezanske biskupije, zatim razmatranje o pojmu mira (Shalom) u Starome zavjetu, a zatim ostali sadržaji.

Tijekom višednevnog programa predviđena su razmatranja o biblijskim citatima, online prezentacije različitih vidova Govora na gori, predavanja o spolnosti, biblijski tečajevi, a između ostaloga biskupija Željezno organizira žive govore na gori, izvještava Kathpress.

Ključne riječi:
Austrija kathpress Tjedan Biblije