Budi dio naše mreže
Izbornik

Sinoda ulazi u kontinentalnu fazu

Vatikan (IKA)

Dok Sinoda o sinodalnosti ulazi u novu fazu, Vatican News nudi prvi u nizu videozapisa o tome kako se priprema kontinentalna faza, nakon pristizanja dokumenata s biskupijske i nacionalne razine.

Skupina stručnjaka s pet kontinenata, s različitim vještinama i stajalištima, sastaju se od 23. rujna do 2. listopada u Frascatiju, blizu Rima, kako bi razradili dokument druge faze sinodskog procesa 2021. – 2023. – kontinentalne faze Sinode – i nastave tako s procesom razlučivanja, dijaloga i slušanja. U suradnji s Generalnim tajništvom Sinode, David Costa, mladi video snimatelj iz Kostarike, dokumentira iskustvo Generalnog tajništva Sinode, promovirajući niz video zapisa tijekom ove pripremne faze, prenosi Vatican News.

U ovom prvom videu David govori o dolasku stručnjaka u Rim i njihovom odlasku za Frascati. Kroz riječi Christine Kheng, profesorice pastoralnog vodstva na Pastoralnom institutu istočne Azije, i oca isusovca Davida MC Calluma, izvršnog direktora Programa vodstva s razlučivanjem (Discerning Leadership Programme), David Costa dokumentira zadatak ovih stručnjaka i duh s kojim se oni pripremaju za ovu važnu misiju.