Budi dio naše mreže
Izbornik

U molitveni lanac HKM u Luzernu uključeni stradali u potresu i cijeli Zagreb

Švicarska (IKA)

Sukladno uputama civilnih i crkvenih vlasti u Hrvatskoj katoličkoj misiji Luzern otkazano je slavljenje misa, podjela sakramenata kao i sve druge pobožnosti, međutim pokrenut je molitveni lanac, izvijestio je u ponedjeljak 23. ožujka voditelj misije fra Branko Radoš, ofm koji svakodnevno priprema molitve vjernicima dostupne na web i facebook stranici misije (www.hkm-luzern.ch i www.facebook.com/HKMLuzern/).

Uz praćenje duhovnih emisija na televizijskim, radijskim i mrežnim postajama i stranicma (HRT, Laudato, HKR, Radio Medjugorje, Radio Marija, Bitno, Kath-net, Kloster-Einsiedeln…) u misiji je pokrenut i poseban molitveni lanac. Voditelj misije svaki dan priprema molitve koje su vjernicima dostupne na mrežnoj i Facebook stranici misije (www.hkm-luzern.ch i www.facebook.com/HKMLuzern/ ). Molitve se sastoje od zaziva Duha svetoga, krunice ili križnog puta, misnih čitanja, te molitava za oboljele od koronavirusa i zaziva da nas Bog sačuva ove epidemije.

Misija molitve upućuje za grad Luzern, švicarski i hrvatski narod, za oboljele od koronavirusa na čitavom svijetu te posebno za liječnike i medicinsko osoblje koje za brine sve kojima je potrebno. Nakon potresa u Zagrebu misija je u molitveni lanac uključila sve stradale te cijeli grad Zagreb.

Dok voditelj misije u kapelici slavi misu i predvodi molitvu, vjernici su u to vrijeme okupljeni oko «obiteljskog oltara». Svaku večer jedna ili više obitelji telefonski povezane s voditeljem misije sudjeluju u molitvenom programu (princip video konferencija). Nedjeljama je putem Facebook-a omogućen izravan video prijenos. Kapelica je ukrašena slikama vjernika koji su tako na simboličan način prisutni. Uz molitvu vjernici poste dva dana u tjednu.

“I ovaj križ ugroze koronavirusom i sve ono što nas može snaći pridružujemo križu Kristovu odlučni ga slijediti. Pridružite nam se i Vi!”, navodi fra Branko.

Branko Radoš, ofm – voditelj misije HKM Luzern

Vjernici za “obiteljskim oltarom”

Vjernici za “obiteljskim oltarom”

Ključne riječi:
HKM Luzern molitveni lanac