Budi dio naše mreže
Izbornik

U Peruu otvorena „Misijska godina kršćanske inicijacije“

Cusco (IKA)

„Misijska godina kršćanske inicijacije“ u nadbiskupiji Cusco otvorena je na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 10. siječnja, objavio je Vatican News.

Metropolit i nadbiskup Cusca Richard Daniel Alarcón Urrutia je na mrežnoj stranici nadbiskupije istaknuo važnost koju će 2021. godina imati za formaciju vjernika kao Isusovih učenika misionara. Ova će misionarska godina skrenuti pozornost na proces kršćanske formacije djece, adolescenata, mladih i odraslih, napisao je nadbiskup. Svi će kršteni biti pozvani na tu obvezu „biti Isusovi učenici misionari“, dodao je.

Nadbiskup je stoga sve svoje vjernike, kao i sve pastoralne djelatnike laike koji sudjeluju u evangelizaciji Crkve na raznim pastoralnim područjima i u svojim župama, potaknuo da radosno, s optimizmom i nadom sudjeluju u toj „Misionarskoj godini kršćanske inicijacije“. Župnike je pozvao da u župama, u skladu s mogućnostima, na nedjeljnoj misi slave otvorenje te godine s pastoralnim skupinama. Osim toga, prianjajući uz inicijativu pape Franje koji je proglasio „Godinu svetoga Josipa“ (8. prosinca 2020. – 8. prosinca 2021.), nadbiskup je najavio da će upravo sv. Josip biti zaštitnik kršćanske inicijacije, imajući na umu da je Djetetu Isusu bio odgojitelj u vjeri, objavio je Vatican News.