Budi dio naše mreže
Izbornik

19. smotra pučkoga crkvenog pjevanja u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

U sklopu 53. đakovačkih vezova na Strossmayerovom trgu u Đakovu 28. lipnja održana 19. smotra pučkoga crkvenog pjevanja.

Kao domaćini prvi su se predstavili članovi Muške vokalne skupine „Bećarine” KUD-a „Tena” Đakovo i to korizmenim pjesmama „Stala Majka pod raspelom” i „O, žalosna Majko”. Zatim su nastupale gostujuće pjevačke skupine: Pjevačka skupina KUD-a „Ethno-golubica” Vinkovci, iz Vukovarsko-srijemske županije, otpjevala je pjesme „O, mila Majko nebeska” i „Čuj nas, Majko”; iz Brodsko-posavske županije ŽPS KUD-a Vranovci-Bukovlje predstavila se pjesmama „Kraljice mira” i „Mirjam” te Pučka pjevačka skupina „Veseli Slatinčani” Stari Slatnik s pjesmama „Klanjamo se tebi, božanstveni kruše” i „Život svoj prikazujemo Bogu”; iz Osječko-baranjske županije nastupala je Pjevačka skupina „A” sastava folklorne sekcije HKD-a „Lisinski” Našice, koja je otpjevala „Pomozi nam, o, Josipe sveti” i „Da sam sitna ljubica” a na kraju je; ŽPS HKD-a „Podgoračani” Podgorač, izvela pjesme „Kraljice mira” i „Isuse moj, laku noć”.

Uime Grada Đakova i Đakovačkih vezova sudionike smotre i posjetitelje pozdravio je dogradonačelnik Robert Francem a program su vodili Željko Vurm i Anita Lučić.