Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventska duhovna obnova u Ruščici

Ruščica (IKA)

Adventsku duhovnu obnovu u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Ruščici kod Slavonskog Broda u petak, 3. i u subotu 4. prosinca predvodio je don Damir Stojić, salezijanac, župnik Župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu.

Duhovni program započeo je u petak 3. prosinca u župnoj crkvi Rođenja BDM u Ruščici. Nakon molitve krunice misno slavlje nagovor i klanjanje pred Presvetim predvodio je don Damir.

U nagovoru poslije mise koji su započeli zazivom Duha Svetoga don Damir je iz svoga osobnog iskustva u životu posvjedočio da je Isus živ, da je pobjednik u ovome svijetu, da ima plan za svakoga čovjeka te od svakoga očekuje odgovor i traži suradnike u ostvarenju Božjeg plana.

Poslije mise slijedilo je klanjanje. Duhovna obnova završena je u subotu, 4. prosinca misom zornicom i nagovorom voditelja u filijalnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Gornjoj Vrbi, koju je također predvodio don Damir.

Župnik Mario Lešić zahvalio je predvoditelju na poticajnim i ohrabrujućim riječima naglasivši kako vjeruje da će one zasigurno pomoći njegovim župljanima u duhovnom rastu i izgradnji tijekom došašća.