Budi dio naše mreže
Izbornik

Bartolovci proslavili nebeskog zaštitnika sv. Ivana Pavla II.

Bartolovci (IKA)

Nebeskog zaštitnika svoje filijalne crkve sv. Ivana Pavla II. proslavili su u utorak 22. listopada vjernici Bartolovaca kod Slavonskog Broda.

Uz domaćeg župnika Peru Stanića središnje slavlje predvodio je brodski sin vlč. Ivica Martić, župnik u Osijeku.

U homiliji župnik Martić vjernicima je posvjestio kako biti istinski kršćanin, te im za primjer stavio njihova nebeskog zaštitnika sv. papu Ivana Pavla II., čovjeka koji je bio originalan u svom životu i djelovanju, nadasve ponizan. Svjestan kako čovjek pod problemima često mrmlja na Boga, kuka, žaluje potaknuo ih je da u problemima ne padnu, ga pokušaju razumjeti, prihvatiti situaciju u kojoj se nalaze te mole Gospodina da ih prosvijetli kako ih riješiti. Ukazao je na opasnost kada u takvim trenucima okrivljavamo druge, napadamo ih, te naglasio da kršćanin treba biti otvoren životu, mijenjati sebe, i gledati pozitivno. Posvjestio je da samo tako čovjek može biti sretan, ispunjen, baš kao što je to bio sv. Ivan Pavao II., koji je, unatoč tome što je rano ostao bez majke, potom cijele obitelji, uz mnoge probleme postao velik i danas svet čovjek. Na kraju mise župnik Stanić predmolio je pobožnost Ivanu Pavlu II. i litanije svih svetih, a ministranti su svakom vjerniku darivali molitvu za milost po zagovoru Ivana Pavla II. i litanije.

Vjernici su se za svetkovinu pripremali devetnicom kada su svakoga dana u crkvi sudjelovali na listopadskim pobožnostima i pobožnosti sv. Ivanu Pavlu II. Na uočnicu blagdana večernje misno slavlje predvodio je župnik Stanić te ocrtao život i djelo svetoga pape, te prigodnom meditacijom potaknuo vjernike da se mole svom nebeskom zaštitniku. Posebnu zahvalu na kraju mise župnik Stanić uputio je nazočnom načelniku općine Sibinj Josipu Paviću na svemu što čini za župu, a posebno što ovih dana grade cestu od glavne prometnice do crkve.