Budi dio naše mreže
Izbornik

Biblijsko bdjenje u Bizovcu

Bizovac (IKA/TU)

Biblijsko bdjenje u Župi sv. Mateja, apostola i evanđelista u Bizovcu, osmo u nizu, zaključeno je crkvenim zvonima u nedjelju 21. veljače u 20.25 sati, a već tradicionalno započelo je na Pepelnicu, 17. veljače, nakon večernje mise koju je predvodio župnik Zoran Ćosić.

Bdjenje je održano pod geslom „Evo dani dolaze, govori Gospodin, kada ću poslati glad na zemlju, ne glad kruha i žeđ vode, već slušanja riječi Božje“ (Am 8,11).

U propovijedi župnik je istaknuo važnost čitanja i slušanja Božje riječi kao izvora duhovne hrane „koja nas snaži u svim trenucima našega svakodnevnog života. To su riječima kojima se trebamo ustrajno i svakodnevno krijepiti i s njima živjeti“, rekao je vlč. Ćosić te započeo s čitanjem Knjige Postanka.

Dvjestotinjak župljana iz Bizovca i s filijala – Cret Bizovački i Samatovci danonoćno su radosno dolazili čitati i slušati Božju riječ. A ove godine, u većem broju sudjelovali su bračni parovi i obitelji s djecom.

U knjizi dojmova, potaknuti pročitanim, župljani su izrazili svoje misli i osjećaje. Ponajviše su to bile zahvale Bogu za sve primljene blagoslove, za blagostanje, utjehu i pomoć na životnim putovima. Posvjedočili su i da im je Božja riječ bila svjetlo u tami i nada u bolje sutra te su nadahnuto ispisali svoje molitve sa željom za još boljim spoznavanjem i suživotom s Božjom riječju.