Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Bože Radoš u posjetu župi Kuševac

Kuševac (IKA)

Svečano misno slavlje u nedjelju 15. prosinca u Župi Kraljice sv. Krunice u Kuševcu kod Đakova predvodio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš u koncelebraciji sa župnikom vlč. Mihaelom Mađarevićem.

U Radosnoj nedjelji mons. Radoš je došao zahvaliti svim Kuševčanima koji su ga pratili svojom molitvom od sjemenišnih dana pa sve do biskupskog ređenja. U svojoj je homiliji istaknuo kako 3. nedjelju došašća obilježava osoba Ivana Krstitelja te kako je on primjer koji nas potiče da se zapitamo što očekujemo od Božića.

„Bog koji dolazi ima pred sobom glasnika koji ga najavljuje. Ivan je rođen iz čudnog Božjeg interventa te je Glas Onoga koji dolazi. Ivan najavljuje Boga koji postaje jedan od nas. Odijevao se u čudnu odjeću te živio kao pustinjak. Ivan je pozivao ljude na obraćenje i nije strepio ni pred kim jer je uz sebe imao Onoga koji ga je poslao“, rekao je biskup Radoš.

Foto: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Evanđelje 3. nedjelje došašća, istaknuo je biskup Radoš, stavlja nas pred Ivanovo propitkivanje je li Isus onaj koji ima doći?

„Ivan nije mogao pojmiti da se Isus druži s grešnicima i ozdravlja gubave. Za njega je to bila sablazan. Isus poručuje Ivanu u tamnici da se sjeti što je pisano kod proroka Izaije. Proroci najavljuju ono što je Ivan spoznao još u majčinoj utrobi. I mi smo pozvani iščekivati Spasitelja i prihvatiti Boga kakav jest jer radost je u onom što Bog želi staviti u našu dušu“, rekao je između ostaloga biskup Radoš.

Župna zajednica tom je prigodom biskupu Radošu poklonila marijansku mitru i misnicu koje mu je na kraju mise, uime župljana, uručila župna katehistica Anita Lučić.

Foto: Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Ključne riječi:
Kuševci mons. Bože Radoš