Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje Kovačevac

Kovačevac (IKA)

U pripravi za Uskrs požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je 22. ožujka prognaničko naselje Kovačevac i susreo se sa skupinom njegovih žitelja.

U razgovoru s njima biskup je spomenuo kako ih zbog pandemije nije pohodio pred minuli Božić i dodao da nas koronavirus podsjeća “kako nam je sudbina zajednička te jedni drugima možemo biti opasni i zaraziti se, te da zbog toga moramo držati socijalnu distancu”, ali istaknuo je da s druge strane trebamo njegovati duhovnu blizinu jedni prema drugima te si uzajamno pomagati.

Naglasio je da nas Sveto trodnevlje podsjeća kako se Bog nije držao daleko od nas zaraženih grijehom, nego nam je u Sinu svome Isusu Kristu pristupio ljubavlju koja je bila spremna poći na križ i umrijeti za nas. Napomenuo je da se u istini te poruke krije naša snaga i da je dobro uvijek iznova obnavljati značenje Isusova križa i njegove ljubavi koja pobjeđuje. Pozvao ih je da mu zahvaljuju za ljubav koju ima prema njima i ujedno ga zamole da im podari snagu, sposobnost i pravo raspoloženje srca kako bi mogli ljubiti jedni druge.

Biskup je bio u pratnji župnika Župe Bezgrešnog začeća BDM u Novoj Gradiški Marija Sanića i tajnika Mateja Silukovića. Izrazivši radost što je danas prvi put s njima njihov novi župnik Sanić, pozvao ih je da se u svojim molitvama spomenu i župnika Branka Gelemanovića, koji je u malo godina svoje župničke službe u novogradiškoj Župi Bezgrešnog začeća BDM ostavio trag dobra i svjetla od kojega i danas mnogi žive. Na sve njih i na cijelo prognaničko naselje zazvao je Božji blagoslov. Tajnik Siluković uručio im je potom biskupovu uskrsnu čestitku i novčanu pomoć Požeške biskupije.