Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević posjetio Rezu Kalafatić, stogodišnju korisnicu Caritasa Požeške biskupije

Požega (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Ivana Popića i tajnika Ivice Rajkovače pohodio je 9. rujna Rezu Kalafatić u njezinu domu u Požegi. Reza Kalafatić najstarija je Caritasova korisnica, a biskup Škvorčević posjetio je prigodom njezina stotog rođendana.

Radujući se biskupovu pohodu starica Reza kroz suze je zahvalila biskupu na pažnji koju joj je iskazao rekavši kako nikada nije ni pomišljala da će i u stotoj godini života doživjeti ovoliko radosti, okružena rodbinom i prijateljima koji su joj tijekom dana došli čestitati rođendan. Među najdraže čestitare, istaknula je Reza, pripada biskup kojemu je ljubeći ruke od srca zahvalila.

Biskup Antun poželio joj je puno duhovne snage i vedrine kojom, unatoč tjelesnim poteškoćama, hrabro nosi teret godina.

Uz slavljenicu Rezu prisutni su bili i članovi uže obitelji i rodbine te susjeda koja joj svakodnevno pomaže. Reza je naglas zahvalila Bogu na blizini dobrih ljudi koji joj pomažu. Zahvalila je i Caritasu Požeške biskupije koji joj svakodnevno donosi topli obrok.

Biskup Antun joj je uručio cvijeće, prigodan poklon te čestitku i novčani dar. Udijelio joj je blagoslov sa željom da i idući rođendan dočeka u životnoj radosti i vedrini.