Budi dio naše mreže
Izbornik

Cjelonoćno klanjanje u sveučilišnoj kapelici u osječkom kampusu

Osijek (IKA/TU)

U petak 6. prosinca, misom prvog petka u mjesecu u sveučilišnoj kapelici u kampusu u Osijeku započelo je cjelonoćno klanjanje i molitva. Misu je predvodio vlč. Mario Žigman, studentski kapelan.

U propovijedi potaknuo je sve okupljene na meditativno promišljanje o dvojici slijepaca koji trče za Isusom. Sudionici su se pokušali staviti na mjesto slijepaca kako bi bolje razumjeli ono što su oni doživjeli. „Slijepcima su Isusove riječi sigurno djelovale autoritativne i snažne jer su i ljude ozdravljale, te su ga željeli susresti. Oni svjedoče i dvije istine: svi imamo potrebu za Bogom ali i kako mu trebamo vjerovati, vjerovati da ono što tražimo On može i učiniti. Gospodina treba i danas tražiti u Crkvi i Euharistiji, ne dopuštajući da tako lako prolazi pokraj nas“, istaknuo je vlč. Žigman.

Po završetku mise započelo je cjelonoćno klanjanje pred Presvetim u kojem su se mladi svaki sat izmjenjivali u molitvi. Molilo se za sve dostavljene nakane, ali i za sve osobne nakane, za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije, a posebno mlade obitelji.

U subotu 7. prosinca ujutro klanjanje je zaključeno misom i jutarnjom molitvom časoslova u zahvali za zajedništvo i sve milosti.