Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica svetom Josipu u Vođincima

Vođinci (IKA)

Vjernici u župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima i ove su godine nestrpljivo čekali početak velike devetnice sv. Josipu. Ova devetnica posebna je i po tome što je papa Franjo ovu godinu proglasio godinom posvećenoj Isusovu poočimu - svetom Josipu. Dana 20. siječnja, prve srijede devetnice sv. Josipu župnik Ante Šiško uputio je poseban poziv svim trudnicama i bračnim parovima koji mole za dar roditeljstva.

Pobožnost svetom Josipu započela je molitvom krunice. Župnik je tijekom pobožnosti bio na raspolaganju za ispovijed. Potom je uslijedilo svečano misno slavlje koje je animirao župni mješoviti zbor.

Vlč. Šiško svoju je nadahnutu propovijed započeo tumačeći današnja biblijska čitanja. Istaknuo je kako u Crkvi, koja je Tijelo Kristovo, ne bi smjelo biti podjela. Život jednog vjernika, koji čini Crkvu i život izvan Crkve, trebao bi biti usklađen. Isus nam treba biti uzor u tome.

“Danas slušamo odlomak iz Markova evanđelja u kojem Isus subotom ozdravlja čovjeka usahle ruke. Isus je svjestan važnosti hrama, no nije mu Zakon na prvom mjestu, nego osoba. U hramu pronalazi čovjeka odbačenog od društva i stavlja ga u središte pozornosti. Euharistija je mjesto gdje Isus svakoga od nas stavlja u središte. Isus vidi potrebe svih nas, trudnica, majki i očeva te supružnika koji mole za dar roditeljstva. Nastojmo i mi u našem djelovanju staviti drugoga u središte osluškujući njegove potrebe i prošnje”, kazao je vlč. Šiško.
Tijekom ove prve večeri devetnice podijeljen je poseban blagoslov za sretan porod, uz molitvu za one bračne parove koji priželjkuju radost roditeljstva, da im Gospodin, po zagovoru sv. Josipa usliši molitve za dar očinstva i majčinstva: “Sveti Josipe, ponizna i jednostavna srca, pročisti srca naša i naših obitelji da mogu donositi Isusa ljudima oko sebe!”