Budi dio naše mreže
Izbornik

Drugi vikend srednjoškolaca u Bogoslovnom sjemeništu

Đakovo (IKA/TU)

Od 22. do 24. ožujka u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu boravilo je 12 mladića iz raznih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije koji razmišljaju o svećeništvu (Retkovci, Osijek, Đakovo 1, Bošnjaci, Tenja, Bilje i Punitovci).

Tijekom tri dana boravka mladići su upoznali način života bogoslova. Sudjelovali su u pobožnostima križnoga puta i krunice, časoslova i euharistijskim slavljima. Po njihovu dolasku u Sjemenište pozdravio ih je, i uime bogoslova i poglavara dobrodošlicu poželio, rektor prof. dr. Stjepan Radić. Potom je uslijedila pobožnost križnoga puta.

Subotnji raspored počeo je misom, nakon koje su srednjoškolci imali radionicu koju je vodio vicerektor vlč. Krešimir Čutura. Potaknuo ih je da tijekom boravka u kući sami dožive život bogoslova i svećenika te razbiju stereotipe o tom načinu života. Poslijepodne je bilo rezervirano za utakmicu bogoslova i mladića koji su došli na susret. Također, obišli su i katedralu pod vodstvom bogoslova pete godine Tomislava Vojnića. Nakon obilaska katedrale, mladići su sudjelovali na radionici koju su o temi „Oprost“ pripremili bogoslovi treće godine.

Posljednjega dana bogoslovi Krešimir Iljazović i Vladimir Sabo svjedočili su o svom pozivu, a potom su svi zajedno – i srednjoškolci i bogoslovi – sudjelovali na nedjeljnoj euharistiji u katedrali. Slobodno vrijeme, zajedno s domaćinima, mladići su proveli u prostorima za druženje i rekreaciju.