Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveno-duhovni program u Domu za starije i nemoćne

Slavonski Brod (IKA)

Želeći korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe, koji se nalazi na području župe Gospe Brze Pomoći u  Slavonskom Brodu, u kojem je kapela Sv. Ivana Pavla II. gdje su prije pandemije svake nedjelje i blagdana slavili misu, biti bliz i razveseliti ih domaći župnik Ivan Lenić na papin spomendan 22. listopada u dvorištu Doma priredio molitveno-duhovni program.

Papina pjesma ‘Krist na žalu’ pozvala je većinu korisnika Doma na njihove balkone te su zajedno, uz poštivanje epidemioloških mjera, pjevali marijanske pjesme, molili krunicu – otajstva svjetla te papinu molitvu i litanije. Čestitajući im na početku blagdan nebeskog zaštitnika, župnik je ustvrdio kako ih sv. Ivan Pavao II. zasigurno promatra i blagoslivlja iz Očeva doma. 

„Znajte da smo vam svima mislima i srcem često blizi, i kada nismo fizički u mogućnosti; da ste nam dragi i da vas volimo, iako nas sadašnja epidemija zaustavlja na fizičkoj distanci, a vas u svojevrsnoj izolaciji. Duhovno zajedništvo, osobito putem molitve, nadilazi fizičke barijere i jedino je naše sigurno oruđe, kojim kucamo na Srce milosrdnog Oca nebeskog da nam se svima smiluje u ove dane i zaustavi ovu zarazu i ugrozu od nje, da ohrabri i sve vas u ovoj ustanovi kako ne biste klonuli niti tijelom niti duhom, nego bili strpljivo i s nadom i pouzdanjem u Boga, da daje potrebnu snagu svima koji su vam na službi, kao i vašima koji bi htjeli do vas ali sada ne mogu“, poručio je, uz ostalo, župnik Lenić. 

Zahvalu župniku i njegovim župljanima, napose pjevačima koji su predvođeni s. Cecilijom Kolarić pjesmom uveličali ovaj nesvakidašnji događaj, korisnici i djelatnici Doma iskazali su pljeskom.