Budi dio naše mreže
Izbornik

Nedjelja zahvalnica u Vinkovcima

Vinkovci (IKA)

Župna zajednica sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima proslavila je na 29. nedjelju kroz godinu 17. listopada Nedjelju zahvalnicu.

Središnje misno slavlje predvodio je domaći župnik Damir Stanić. „U jesenskim mjesecima ubiremo plodove i primamo plodove zemlje, njiva, voćnjaka, vrtova, vinograda, i na svemu Bogu zahvaljujemo. U tu zahvalnost, uključujemo i sav naš trud i rad, sve plodove našega sveukupnoga zalaganja i truda u godini koja ide prema zimi, svome kraju“, rekao je na početku mise župnik.

U homiliji je istaknuo kako trebamo Bogu zahvaljivati i sve što imamo jest Božji dar. „Koliko je crnih vijesti, kukanja u današnjem svijetu, među nama, da čovjek, ako samo to sluša, lako može pomisliti, kako nema ničega dobroga. Često puta, dobro jedva primjećujemo, i zato nismo zahvalni. Zaboravljamo biti zahvalni i Bogu i svojim bližnjima. A puno je toga na čemu možemo i trebamo biti zahvalni i Bogu, i ljudima koje Bog stavlja na naš životni put. Okupljeni smo ovdje kao vjernici. Vjerujemo da Bog sve vodi, vjerujemo da je naša budućnost Bogom zajamčena i da ćemo s Bogom hodeći, sigurno završiti dobro, bez obzira kakva god bila naša sadašnjost“, rekao je vlč. Stanić.

Pročitavši nekoliko odlomaka iz Pavlovih poslanica, župnik je poručio neka budu nadahnuće „kako nas Božja riječ poziva na življenje zahvalnosti, da prepoznajemo dobro koje Bog o sebi objavljuje i daruje nam dobro, u kojem nam se Bog daruje, spasenje koje nam je darovao u svome sinu Isus Kristu i da ponajprije, na tome budemo zahvalni. I da u daru toga spasenja, prihvatimo i prihvaćamo i sva druga dobra života. Neka nam Bog svima da oko i srce koje primjećuje, vidi i čini dobro te živi zahvalnost“.

Na misnom slavlju pjevao je domaći Mješoviti pjevački zbor „Sv. Cecilija“ s orguljašicom i dirigenticom Dubravkom Vukovarac, prof. Misi je prethodio ophod u kojem su, uz ministrante i župnika, sudjelovale članice i članovi Udruge Vinkovački šokački rodovi odjeveni u narodno ruho.

VINKOVCI, MISA ZAHVALNICA // FOTO: S. KRALJEVIĆ

Ključne riječi:
Nedjelja zahvalnica Vinkovci