Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Diacovensije

Đakovo (IKA)

Objavljen je treći broj dvadeset i sedmog godišta znanstvenoga časopisa Diacovensia.

Uvodnik pod naslovom Napast arogancije napisao je Davor Vuković. U ovom broju objavljeno je osam znanstvenih radova, a tematski je posvećen Svetome pismu.

Ivica Raguž piše članak O Svetome pismu u Origenovoj misli. Zlatko Matić predstavlja značaj Svetoga pisma u Pravoslavnoj Crkvi tematizirajući pitanje molitvenoga čitanja istoga s posebnim naglaskom na metodu Lectio divina. Ivan Šarčević autor je rada pod naslovom Isusov govor. Orijentir biblijskomu pastoralu. Tema članka Borisa Vulića je Marija, Kristova majka, u svjetlu jedinstva i harmonije Svetoga pisma u misli J. Ratzingera / Benedikta XVI. Božo Lujić u svome se radu bavi biblijskim prorocima naglašavajući neke obrise proročke teologije u kontekstu borbe za istinu i pravdu.

Hrvoje Kalem napisao je rad o Nadahnuću i istini Svetoga pisma, a Zvonko Pažin u svom članku donosi neke konkretne smjernice za Pripremu čitača za navještaj Božje riječi. Posljednji u nizu radova onaj je autorice Zdravke Leutar koji nosi naslov Bibliodrama kao pastoralni izazov. U Prikazima je Šimo Šokčević predstavio knjigu Ivice Raguža O Starosti.

Ključne riječi:
Diacovensia