Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena pjesma „Kraljice mučenika“ i promotivni spot

Vukovar (IKA)

U petak 8. studenoga objavljena je pjesma „Kraljice mučenika“, koju je otpjevao Darko Ergotić, uz pratnju Rockoko Orchestra.

Tekst i glazbu potpisuje vlč. Zvonimir Martinović, župnik župe BDM Kraljice mučenika u Vukovaru. Aranžman je napisao Krunoslav Dražić, prateće vokale otpjevala je Jadranka Krištof, a glazbeni producent i ton majstor je Tihomir Ivanetić (Rockoko studio). Za video uradak pobrinula se tvrtka Klik Agency iz Osijeka, a većina fotografija djelo su Vanje Vidakovića iz Vukovara

Nebeskoj Majci u čast nastala je ova skladba, protkana ponosom što je hrvatski narod i u najtežim danima svoje povijesti sačuvao vjeru. Kroz pjesmu se provlači molitva za snagu u sadašnjosti, a budućnost herojskoga grada Vukovara povjerava se upravo Mariji, Kraljici mučenika. Autor je na poseban način htio u jednoj ideji sažeti vukovarsku i hrvatsku mučeničku prošlost, ali u nadi i vjeri moliti Nebesku Majku za trajnu zaštitu. U glazbenom izričaju spojeni su elementi katoličke vjere, slavonske tradicijske glazbe i geografske smještenosti grada heroja na Dunavu, a sve zajedno je svojevrsni doprinos Milosnoj godini koja je započela i traje u vukovarskoj župi Kraljice mučenika do listopada sljedeće godine.