Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana duhovna obnova u Sotu u Srijemskoj biskupiji

Sot (TU) (IKA)

Na duhovnoj obnovi, koja se u nedjelju 23. svibnja održala u crkvenoj dvorani „Kata“ u Sotu u Srijemskoj biskupiji, sudjelovali svi vjernici župa kojima upravlja vlč. Nikica Bošnjaković. Ovo je bila četvrta obnova kojoj je Sot bio domaćin, ali je bila drugačija od prijašnjih. Naime, na ovoj obnovi nije bio gost predavač, nego je župnik Nikica Bošnjaković vjernicima pustio razmatranja koja je na Radio Mariji u sklopu jedne duhovne obnove održao pokojni profesor dr. sc. Tomislav Ivančić.

Šest razmatranja

Obnova se sastojala od šest polusatnih razmatranja na različite teme. U prvom, uvodnom razmatranju prof. Tomislav Ivančić je objasnio što su to duhovne vježbe i kako ih treba obavljati. Drugo razmatranje imalo je za temu čovjeka kao duhovno i odgovorno biće, te je predavač pojasnio što to znači za konkretan vjerski život. U trećem razmatranju govorilo se o čovjekovom traganju za smislom, koje je ustvari čovjekovo traganje za Bogom. Voditelj je u okviru ovoga razmatranja podsjetio vjernike da je smrt za čovjeka novi početak, rođenje, jer je smisao života nebo.

Molitva, Krist i grijeh

Četvrta tema koja je obrađena na duhovnim vježbama bila je molitva. Prof. Tomislav Ivančić je u okviru ovog razmatranja govorio što je molitva i uputio vjernike kako treba moliti, navodeći misli velikih teologa. Peti dio bio je posvećen Kristu, Spasitelju i prijatelju čovjeka, a u posljednjem dijelu vježbi riječ je bila o grijehu kao temeljnom neprijatelju čovjeka.

U pauzi između razmatranja puštana je meditativna glazba za vrijeme koje su vjernici mogli razmišljati o onome što su čuli.