Budi dio naše mreže
Izbornik

Osječani proslavili Snježnu Gospu

Osijek (IKA/TU)

U osječkom Donjem gradu još od 1704. godine nalazi se crkva posvećena Gospi Snježnoj. Unutrašnjost kapelice ovih dana je obnovljena te je postavljeno 16 vitraja na kojima su prikazani likovi Gospe iz svih hrvatskih svetišta.

U ponedjeljak 5. kolovoza, na sam blagdan Gospe Snježne, slavljena su tri misna slavlja na kojima de okupilo mnoštvo Donjograđana, ali i Osječana iz drugih dijelova grada. Misu u 8 sati predvodio je domaći župnik i dekan Osječkog istočnog dekanata preč. Ivan Jurić, misu u 10 sati domaći župni vikar Ante Lučić, a središnje večernje misno slavlje predvodio je preč. Ivan Lenić, dekan Slavonskobrodskoga dekanata i župnik župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Misno slavlje animirao je Mješoviti zbor donjogradske župe Preslavnoga Imena Marijina.

Preč. Lenić u propovijedi istaknuo je kako Isusova ljubav nema granica te nas On nikako ne želi ostaviti kao siročad, već nam s križa kao veliki dar – ostavlja svoju Majku. Vjernici Osijeka Gospu Snježnu nazivaju i „Donjograđankom“ te „svojom susjedom“ jer kad god se pojavi kakva potreba Ona je uvijek tu – u tihom svetištu toga grada.

Ključne riječi:
gospa snježna Osijek