Budi dio naše mreže
Izbornik

Paljenje prve adventske svijeće u Punitovcima

Punitovci (IKA)

Nakon večernjeg misnog slavlja u župnoj crkvi Sv. Ladislava, kralja, u Punitovcima 27. studenoga župnik Đurica Pardon blagoslovio je adventske vijence sva četiri sela župe: Punitovaca, Jurjevca Punitovačkog, Josipovca Punitovačkog i Krndije.

Zapaljena je i oltarska adventska svijeća i svijeća na adventskom vijencu oko kružnog toka ispred punitovačke crkve gdje su se okupili i župljani sa svojim adventskim vijencima.  

„Svjetlo svijeće najavljuje nam vrijeme iščekivanja, ono nam pokazuje put svjetla kojim dolazi Sin Božji. Ovo je posebno vrijeme iako nam naša vjera govori i omogućuje na stalnost iščekivanja dolaska Gospodina, na stalnost u kojoj uvijek trebamo biti spremni na susret s Njim. Naš je život  pun opasnosti koje vrebaju na naše dostojanstvo, mir, ljubav prema bližnjemu, vrebaju na istinu, na naše ovisnosti i slabosti, a stalnom pripravom i iščekivanjem, stalnom našom budnošću,  međusobnim  razumijevanjem i u ljubavi prema drugome bez zlih primisli i postupaka vođeni svijetlom svijeće idemo ka vječnom spasenju u sigurnom i radosnom susretu s Gospodinom.

Za dolazak Gospodnji trebamo pripremiti i sebe i druge, ne živeći u onome što je bilo jučer već u onome što dolazi sutra. U došašću ispitajmo sebe da li smo živjeli u Vjeri i imamo li se bojati naših postupaka kad stanemo pred lice Božje, postupaka koje možemo popraviti pripravom u ovo vrijeme došašća. Evanđelje nam poručuje da budemo budni, da idemo za svjetlom obraćenja. Slijedimo uvijek Božju Riječ, jer sve prolazi, ali Božja Riječ ne prolazi, Božja riječ je vječna. Radujmo se jer Gospodin dolazi“, rekao je među ostalim župnik Pardon u homiliji.