Budi dio naše mreže
Izbornik

Peta eKateheza i materijali za osnovnoškolce

Đakovo (IKA/TU)

Vjeroučitelj Mihael Kelbas iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima priredio je petu eKatehezu na temu „Veliki četvrtak – Sveta misa“.

Istaknuo je: „Katekizam katoličke Crkve govori da je sveta misa središnji sakrament i izvor sveg kršćanskog života. Sav liturgijski i vjernički život – ima središte u svetoj misi. Na to nas upućuje i crkvena zapovijed koja nalaže da svake nedjelje i blagdana sudjelujemo na svetoj misi. Danas, na Veliki četvrtak, sjećamo se Isusove Posljednje večere kada je Isus ustanovio sakrament euharistije davši apostolima zapovijed: „Ovo činite meni na spomen!“ U vremenu u kojemu se nalazimo, kada smo i fizički u nemogućnosti prisustvovati svetoj misi (i na najveći kršćanski blagdan – Uskrs), već ju možemo samo pratiti putem TV-a i interneta, moramo se zapitati koliko razumijemo svetu misu i što nam ona predstavlja. U ovoj eKatehezi razmatramo o tome, a napomenimo da je ova eKateheza tek prva u nizu u kojoj ćemo razmatrati smisao i značaj svete mise u životu vjernika.“

Na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije u odjeljku „Molitveno-katehetski sadržaji“ nalaze se i materijali za djecu osnovnoškolskog uzrasta za Vazmeno trodnevlje koje su priredile vjeroučiteljice Ivana Bičvić, OŠ “Milko Cepelić” Vuka; Julijana Mađarić, OŠ “Fran Krsto Frankopan”, Osijek i Kristina Rušpić, OŠ “Fran Krsto Frankopan”, Osijek.