Budi dio naše mreže
Izbornik

Početak korizme u Srijemskoj Mitrovici

Srijemska Mitrovica (IKA)

Na Čistu srijedu, Pepelnicu, 26. veljače, vrijeme molitve, posta i bratske ljubavi počelo je u srijemskomitrovačkoj prvostolnoj crkvi – manjoj bazilici Sv. Dimitrija jutarnjim i večernjim euharistijskim slavljem koja je predvodio župnik mons. Eduard Španović.

Već ulaznom pjesmom „Ja se kajem”, okupljeni vjernici označili su potrebu istinskog zaokreta u vlastitom životu, te još veću potrebu Božjeg milosrđa i ljubavi, o kojemu korizmeno vrijeme naglašeno govori. Urediti svoj život s Božjim planom i trajno ostati na Njegovu putu, jedan je od snažnih naglasaka svetog vremena u koje smo ušli, istaknuo je na početku mise mons. Španović.

U homiliji je između ostaloga istaknuo: „Današnjim danom započinjemo novi hod s Gospodinom. Ulazimo u vrijeme liturgijske godine kada smo, na osobit način, pozvani pojačano moliti, postiti, činiti djela bratske ljubavi. Naravno, taj poziv vrijedi cijelu godinu, ali kroz sveto korizmeno vrijeme, taj poziv ima posebno značenje. Na mnogo se načina možemo pripremati za proslavu Uskrsnuća Gospodinova, ali nama kao vjernicima, ovo je najvrijedniji i najizvrsniji put. Prihvatimo u potpunosti taj put, te budimo ljudi koji će Gospodina u cijelosti slijediti”. Nakon homilije uslijedio je obred pepeljenja.