Budi dio naše mreže
Izbornik

Požeška biskupija na početku nove školske godine novčano pomogla obitelji s brojnom djecom

Požega (IKA)

Požeška biskupija već tradicionalno pomaže obitelji s brojnom djecom na početku nove školske i akademske godine.

Do 2011. godine obitelji s brojnom djecom okupljale su se za blagdan Sv. obitelji u Požegi te su im tom prigodom bili priređeni darovi. No, po završetku izgradnje crkve i svetišta u Voćinu navedene godine, novčanu potporu biskupija im je uručivala na svetkovinu Uznesenja Marijina – Veliku Gospu kada obitelji s brojnom djecom hodočaste u to marijansko svetište.

Zbog određenih okolnosti prošle godine donesena je odluka da se novčana potpora u suradnji sa župnicima uplaćuje na račun pojedine obitelji. Za 143 obitelji Požeška biskupija je nedavno izdvojila 183.000 kn u novčanom iznosu, ovisno o broju školske djece u obitelji. Prigodom svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice Katedrale bit će obznanjeni rezultati natječaja Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima, u koji su uključena i djeca iz obitelji s brojnom djecom te će biti podijeljene stipendije za školsku godinu 2022.-2023., što će uz već učinjeno biti dodatna pomoć obiteljima slabijeg materijalnog stanja.

Prošle školske godine biskupija je podijelila oko 150 stipendija srednjoškolcima i studentima u iznosu od gotovo 800.000 kuna.