Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv biskupa Škvorčevića na solidarnost sa stradalima od nevremena u Požegi

Požega (IKA)

Biskup Antun Škvorčević uputio je vjernicima Požeške biskupije poziv na solidarnost sa stradalima od nevremena koje je zahvatilo Požegu 6. lipnja.

U pismu pod naslovom „Kad trpi jedan ud, trpe zajedno svi udovi“ (1 Kor 12,26) biskup Škvorčević ističe: ”

Brojni stanovnici grada Požege, posebno naselja Vidovci i Vranduk u Župi sv. Ivana Krstitelja još se nisu uspjeli posve oporaviti od posljedica velikog nevremena i poplave u mjesecu kolovozu 2020. godine, a prošle nedjelje, 6. lipnja 2021., kako ste mogli vidjeti i čuti u medijskim izvještajima, pogodila ih je nova teška nevolja. Prekomjerne padaline stvorile su bujične vode, koje su zajedno s pokrenutom zemljom ušle u kuće i okućnice, uništile opremu, opustošile vrtove i nanijele drugu štetu, prouzročile strah i patnju mnogih obitelji, napose starijih i samaca.

U ovoj prirodnoj nesreći želimo nastradalima posvjedočiti kako nisu sami, da smo s njima jedno u Isusu Kristu i ‘kad trpi jedan ud, trpe zajedno svi udovi’ (1 Kor 12,26). Izrazimo im svoje suosjećanje, iskažimo molitvenu blizinu, posvjedočimo solidarnost.

Pozivam vas, braćo i sestre, da u nedjelju, 13. lipnja, na spomendan sv. Antuna Padovanskog, u svim župama Požeške biskupije povjerimo Svecu svega svijeta nevolje nastradalih ljudi. Neka on s nama moli za žrtve spomenutog nevremena, kako bi im Bog udijelio mir u duši, utjehu u kušnjama, nadu u trpljenju. Velikodušno raspoloženim srcem pružimo im i materijalnu pomoć, darujući za njih svoj novčani prilog na kraju svake svete mise.

Sa zahvalnošću za Vaše suosjećajno srce i udijeljeni dar, sve vas u Gospodinu pozdravljam i blagoslivljam”.