Budi dio naše mreže
Izbornik

Radionica BIOS-a na temu „Mitovi i stereotipi o braku“

Osijek (IKA/TU)

U Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku u srijedu, 29. svibnja održana je radionica s temom „Mitovi i stereotipi o braku“. Prva je to od pet planiranih radionica za bračne parove koje se odvijaju u okviru projekta Obiteljsko osnaživanje, uz potporu grada Osijeka.

Sudionici su aktivno sudjelovali u raspravi komentirajući prezentirane stereotipe te su izrazili neslaganje s većinom njih, odnosno potvrđujući kako stereotipi i mitovi vezani uz brak doista to i jesu. Važno je napomenuti kako je skupina sudionika bila vrlo heterogena po dobi i bračnom stažu, što je dodatno potaklo i obogatilo raspravu. Osim razgovora o samoj temi radionice, vrijeme su odvojili i za razmjenu iskustava o rješavanju bračnih teškoća. Sudionici su se također dotakli i zamke postavljanja previsokih očekivanja u braku te su zaključili kako je u svakom odnosu zapravo najvažniji kompromis.

Radionica je omogućila drukčiju perspektivu promatranja bračnog odnosa i ljubavi u braku te pomogla u osvješćivanju važnosti komunikacije među partnerima.

Iduća radionica i susret predviđen je za srijedu, 26. lipnja 2019. s početkom u 17 sati s temom Kako se kvalitetno posvađati? Radionice će se održavati svake posljednje srijede u mjesecu do listopada ove godine, osim srpnja. Pozvani su svi bračni parovi, neovisno o bračnom stažu, a dobrodošli svi koji se žele pridružiti, iako nisu u braku.