Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje Anđelinih prijateljica u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Zajednica Anđelinih prijateljica, koja u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu djeluje od godine 2013., od ponedjeljka 27. svibnja bogatija su za petnaest novih članica.

Pod geslom iz misli sv. Anđele Merici „Duh Sveti će vas prosvijetliti i nadahnuti“, svoja su obećanja izrekle pred provincijalnom poglavaricom uršulinki s. Ksenijom Leko i župnoj zajednicom tijekom večernje mise koju je u župnoj crkvi u zajedništvu s župnim vikarom Gabrijelom Prekratićem predvodio domaći župnik i upravitelj svetišta Ivan Lenić.

U homiliji župnik Lenić novim je Anđelinim prijateljicama poručio da im sveci, a napose sv. Anđela, budu primjer i uzor kako svoje vjeru živjeti i svjedočiti u konkretnom životu. Anđelinim prijateljicama i prijateljima zahvalio je na svem trudu i ljubavi koju ugrađuju u župnu zajednicu kroz razne humanitarne i druge akcije, a članovima njihovih obitelji na razumijevanju.

Nakon homilije nove Anđeline prijateljice spremno su potvrdno odgovarale na upite s. Ksenije da su spremne kao Kristove vjernice, kao prijateljice sv. Anđele i kao pripadnice Katoličke Crkve žarko moliti, osobito za mlade i duhovna zvanja, redovito sudjelovati na nedjeljnoj i blagdanskoj misi, primati sakramente i aktivno sudjelovati u životu svoje župne zajednice. Potom su im s. Ksenija, s. Jasna Lučić i kandidatica Lucijana Mraović uručile znakove obećanja: uspomenu da ih podsjeća na obećanja koje su dale, svjetlo – simbol karizme koju je sv. Anđela primila od Gospodina, te ružu kao znak istinskoga i radosnoga vjerničkog života.

Kao provincijalna glavarica i ona koje je u toj župi 2013. osnovala prvu grupu Anđelinih prijateljica s. Ksenija pozvala ih je da budu uzorne vjernice te svojim životom pokažu snagu i ljepotu Crkve. Druženje uz okrepu sudionici slavlja nastavili su u samostanu uršulinki.