Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Misom zahvalnicom zaključena jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“

Slavonski Brod (IKA)

Jesenska kampanja molitvene inicijative „40 dana za život“ pod geslom „Za dijete više“, koja je u Slavonskom Brodu započela u srijedu 25. rujna završena je u nedjelju, 3. studenog zahvalnim misnim slavljem, koje je u bolničkoj kapeli predvodio p. Josaphat N. Mosha, župnik brodske župe sv. Antuna Padovanskog u Podvinju.

Naglasivši na početku mise kako tom misom žele slaviti život o. Mosha posvjestio je da nam je život darovan od Boga, da nismo njegovi gospodari, nego upravitelji te da nemamo pravo ubijati ga. Upozorio je da često svojim riječima, djelima pa čak i propustima znamo ubijati jedni druge, a pozvani smo biti potpora jedni drugima, moliti jedni za druge.

U prigodnoj homiliji o. Mosha povezao je Evanđelje te nedjelje, koje govori o Zakejevom obraćenju u susretu s Isusom, sa kampanjom „40 dana za život“. Naglasivši kako je Zakej popevši se na smokvu napravio tek mali korak – malo dobre volje što je Isusu bilo dovoljno da u svome darivanju bude puno velikodušniji, moliteljima jesenske kampanje je pojasnio da je i njihova ustrajna molitva kroz 40 dana dovoljna da Isus preuzme inicijativu i spasi nerođene. Upozorio je da su našem obraćenju najčešća zapreka naši grijesi, propusti, te pozvao da poput Zakeja tražimo Isusa, da živimo sakramentalnim životom, da budemo ljudi za druge, da živimo u ljubavi. Molitelje je zamolio da i dalje u svom svakodnevnom životu nastave moliti i postiti kako za nerođene, tako i za tolike potrebe Crkve.

Tijekom ove jesenske kampanja brojni su vjernici svakoga dana od 6.30 do 18.30 sati te cijelu noć sa srijede na četvrtak i s petka na subotu ispred kapelice u sklopu Opće bolnice Dr. Josip Benčević molili da prestane pobačaj u svijetu.