Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Proslavljena svetkovina Bezgrešnog Srca Marijina na Budainci

Slavonski Brod (IKA/TU)

Svetkovina Bezgrešnog Srca Marijina proslavljena je u subotu 8. lipnja u istoimenoj župi u Slavonskom Brodu svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio dekan Čepinskog dekanata i župnik Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Vladislavcima vlč. Petar Ćorluka, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Suslavili su umirovljeni svećenik i prvi župnik župe svečarice vlč. Andrija Đaković, brodski župnici vlč. Domagoj Lacković i vlč. Krešimir Čutura,  ravnatelj Klasične gimnazije u Slavonskom Brodu fra Ivan Crknković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Ivan Kunčevič, svećenik Gospićko-senjske biskupije vlč. Marinko Mlakić i domaći župnik i dekan Slavonskobrodskog dekanata vlč. Tomislav Ćorluka. 

Predvoditelj slavlja u propovijedi je govorio o životu „te neznatne službenice Gospodnje – jednostavne djevojke iz Nazareta – koja je svojim životom postala toliko velika. Njezino …neka mi bude po tvojoj riječi! (Lk 1, 38) iskazivalo je toliku hrabrost, predanost i vjeru u Gospodina.“

„Kako je začela na neobičan način, a znala je da mnogi neće razumjeti i povjerovati joj, u svom velikom pouzdanju u Gospodina bila je spremna, ako bude trebala, podnijeti i najveću žrtvu koja joj je tada prijetila – kamenovanje. No Gospodin je za nju imao drugačije planove: postavši majkom njegovog Sina, postala je i našom Majkom koja nas nosi u svome Svetom Srcu i zagovara kod njega“, rekao je. 

Misno slavlje je animirao Mješoviti pjevački zbor uz dječji zbor „Zlatna harfa“ predvođenih s. Ankicom Tomas te uz glazbenu pratnju Matije Pranjića. Nakon misnoga slavlja, zajedništvo je nastavljeno u župnom dvorištu. Župljani su se na proslavu župne svetkovine pripravljali devetnicom koja je započela na Tijelovo, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.