Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret sinodskog savjetovanja u Trnjanima

Trnjani (IKA/TU)

U katehetskoj dvorani Župe sv. Marka evanđeliste u Trnjanima 8. veljače održan je sastanak sinodskog savjetovanja s članovima pastoralnog i ekonomskog vijeća župe. Nakon uvodne molitve sudionici susreta zajedno su izmolili i molitvu za Sinodu.

Župne koordinatorice Antonija Raspasović i Ivana Vrhovčević prisutnima su prenijele iskustva s regionalnog susreta župnih koordinatora te ih potom uvele u teme susreta ove večeri. Promišljajući i iznoseći vlastita iskustva, koordinatorice su s članovima dvaju župnih vijeća govorile o osobnoj suodgovornosti svakog pojedinca u životu župne zajednice, kao i sveopće Crkve.

Kroz četiri teme: „Suputnici u putovanju“, „Slušanje i govorenje“, „Dijeliti odgovornost za zajedničko poslanje“ te „Razlučivanje i odlučivanje“, iznesena su brojna zapažanja pojedinih članova. Osobito se raspravljalo kako i na koji način potaknuti i druge na aktivnije sudjelovanje u životu župne zajednice. Želja većine je pokušati animirati što veći broj župljana da se i sami odvaže te uključe u sinodsko savjetovanje jer „svima nam treba biti u interesu zajedničko dobro naše župne zajednice te mjesne i opće Crkve“.

Nakon završenog sastanka sinodalnog savjetovanja župni upravitelj vlč. Nikola Kaurin zahvalio je svim suradnicima na njihovu nesebičnu trudu i zalaganju te poželio da priprema za Sinodu bude što plodonosnija.