Budi dio naše mreže
Izbornik

Treća generacija učenika u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj

Novska (IKA)

Prvoga dana školske godine, u ponedjeljak 9. rujna, u školske klupe prvi puta sjela je generacija učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj.

Petnaestero učenika i njihove roditelje na ulazu u školu dočekala je učiteljica Jelena Leko zajedno s učiteljicom u produženom boravku Dajanom Melnik i vjeroučiteljicom Katarinom Podkulabović. Program dobrodošlice održan je u novouređenoj učionici gdje su prvaše pjesmom i recitacijama pozdravili učenici drugoga razreda, predvođeni učiteljicom Ivanom Božić.

Riječi pozdrava novim učenicima i roditeljima uputio je ravnatelj Krunoslav Juraković. Istaknuo je da je Katolička škola posebna po tome što joj je odgojno-obrazovni projekt i pristup učeniku utemeljen na evanđeoskom poimanju čovjeka te da se osim posredovanja znanja u učenicima, putem odgoja razvija i njihova osobnost i karakter.

Zahvalio je roditeljima što su prepoznali važnost usvajanja evanđeoskih vrednota i upisali djecu u Katoličku školu. Obraćajući se učenicima kazao im je da je od danas škola njihov drugi dom te im zaželio da se ugodno osjećaju u njoj. Prenio je roditeljima i djeci pozdrave požeškog biskupa Antuna Škvorčevića kao i predstojnika Ureda za katoličke škole Ivice Žuljevića.

Po završetku programa, ravnatelj je novim učenicima i roditeljima predstavio učiteljice i druge djelatnike Škole, a potom su svakom učeniku, uz simbolični dar, uručeni udžbenici za prvi razred.