Budi dio naše mreže
Izbornik

U Vašici proslavljena svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja

Vašica (TU) (IKA)

Filijala župe Šid svoj crkveni god proslavila je u četvrtak, 24. lipnja misom u 11 sati. Pored domaćih vjernika, sudjelovali su vjernici iz okolnih mjesta, koji tradicionalno hodočaste u Vašicu proslaviti sv. Ivana Krstitelja. Kao i svake godine, misi je prisustvovao i vašički paroh protojerej Ratko Nonković.

Župnik Bošnjaković je u propovijedi istaknuo lik Ivana Krstitelja kao najvećeg proroka. Govorio je o njegovom pokorničkom životu kojim se pripravljao za poslanje koje mu je Bog namijenio. Posebno je istaknuo njegovu hrabrost i privrženost Bogu, koje su ga odvele u mučeničku smrt, te dodao da nam kao takav treba biti uzor u našem životu za Boga.

“I mi danas na različite načine možemo trpjeti zbog svoje vjernosti Bogu. Nama nitko neće odrubiti glavu, kao što je Herod sv. Ivanu, ali kršćani su i danas zbog vjere izloženi različitim neprihvaćanjima i neugodnostima. I sami znate koliko je nekada teško biti vjernik u svojoj sredini. No, Bog na poseban način ljubi one koji zbog njega trpe različite žrtve, zato ne posustajmo, nego ostajmo Bogu vjerni, po uzoru na sv. Ivana”, zaključio je vlč. Nikica Bošnjaković.

Domaćini su u crkvenom dvorištu pripremili zakusku, te su svi nakon mise ostali u kratkom druženju.