Budi dio naše mreže
Izbornik

„VjeDra“ – kreativna smotra vjeronaučnog stvaralaštva

Đakovo (IKA/TU)

Kreativna smotra vjeronaučnog stvaralaštva vjeroučenika osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke nadbiskupije - „VjeDra“, ove je godine provedena u online okruženju uslijed okolnosti koje je donijela pandemija korona virusa.

Prošle, 2020. godine nije bilo moguće smotru održati uživo, no kako bi se ipak trajno zabilježili trud i stvaralaštvo vjeroučenika uz mentorstvo njihovih vjeroučitelja i to s temama Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi i Briga za zajednički dom – Laudato si, ekološka tema o očuvanju svega stvorenoga, kreativne uratke učenika moguće je pogledati na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLuAmTyFuh4mCN15tFmjkyGYRp50KzNrbZ

Ovogodišnje teme bile su Biblija (prateći Vjeronaučnu olimpijadu) i teme po slobodnom izboru vjeroučitelja. Sudjelovalo je 30 osnovnih i 5 srednjih škola. Smotra „VjeDra“ nije natjecateljskog karaktera, a nudi mogućnost suradnje vjeroučitelja s drugim učiteljima i nastavnicima ostalih predmeta. Vjeroučenici su pokazali dramska, scenska, literarna, glazbena, likovna, informatička i ostala umijeća na kreativan način, što je moguće pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/playlist?list=PLuAmTyFuh4mBW3SumgdMwxBadL_y3_qpv

Sudionici smotre dobili su priznanja za sudjelovanje uime Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije koja potpisuju đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.