Budi dio naše mreže
Izbornik

Volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ u Osijeku i Slavonskom Brodu

Osijek (IKA/TU)

Osijek je od 15. do 18. listopada bio dio najvećeg volonterskog maratona u Hrvatskoj – projekta „72 sata bez kompromisa". Četvrti put zaredom u Osijeku su mladi tijekom tri dana darivali svoje vrijeme, vještine i trud nepoznatim ljudima.

Čak 291 volonter sudjelovao je u ovome projektu gdje se kroz 47 akcija uz pridržavanje svih epidemioloških mjera čistilo, bojalo, spremalo, kopalo, uređivalo, pjevalo, ohrabrivalo, crtalo i na sve ostale druge načine sudjelovalo u izgradnji društva. Siromašnima kroz više dimenzija i potrebitima na više načina volonteri su donijeli ono što su imali – sebe i svoje vrijeme. Volontiranjem su na taj način širili Radosnu vijest i pokazali da je upravo volonterska aktivnost, ako je istinska i iz ljubavi, jedan od ključeva napretka i razvoja društva.

Projekt je započeo u četvrtak 15. listopada svetom u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, gdje je misno slavlje predvodio vlč. Boris Jozić zajedno sa vlč. Marijom Žigmanom, povjerenikom za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. U nedjelju je misom zahvalnicom u 11:30h u osječkoj konkatedrali i službeno završio projekt. Mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvodio je misno slavlje u kojem se zajedno s volonterima i koordinatorima zahvalilo Gospodinu na svemu što je dao u ovome projektu.

Projekt “72 sata bez kompromisa” uz višemjesečnu je pripremu organiziran u suradnji i partnerstvu osječkog SKAC-a i Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Sudionici projekta uputili su zahvalu Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Uredu za pastoral mladih na pomoći oko organizacije projekta, svim donatorima koji su poduprli projekt te svim mladim volonterima koji su svoje vrijeme stavili na raspolaganje za pomoć drugima.