Budi dio naše mreže
Izbornik

Zajednički izlet pjevačkih zborova iz Vođinaca

Vođinci/Plehan/Derventa (IKA)

Mješoviti zbor Kraljice sv. Krunice iz istoimene župe, Zbor mladih “Glas srca”, filijalni Zbor sv. Bartola i Vođinačke počimajle – pod vodstvom župnika vlč. Ante Šiška, posjetili su u subotu 16. studenoga samostan Plehan smješten na brežuljku istog naziva, desetak kilometara od Dervente u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Uz samostan, obišli su i Župu svetog Jurja te samostan sestara milosrdnica u Derventi. Na put su krenuli u jutarnjim satima pjevajući marijanske pjesme i moleći krunicu. Pri dolasku u Plehan dočekao ih je i pozdravio gvardijan fra Anto Tomas te im pokazao okolicu samostana. Hodočasnici su potom posjetili malu kapelicu svetog Ive u kojoj su slavili misu, a župnik Šiško uputio je prigodnu i poticajnu propovijedi.

Izlet pjevačkih zborova iz Vođinaca / Foto: Valentina Luketina

Uslijedio je ručak i okrjepa, uz koji im je fra Anto ispripovjedio povijest samostana i društveno okruženje u kojemu žive i djeluju franjevci. Nakon ručka uputili su se na groblje, pomolili se za preminule fratre, a potom krenuli u obilazak samostana i crkve svetog Marka evanđelista i budućeg muzeja čiji radovi još nisu dovršeni. Sljedeća destinacija bila je samostan sestara milosrdnica u Derventi gdje su se upoznali sa sestrama, njihovim životom i djelovanjem. Uslijedio je posjet Župi svetog Jurja u Derventi gdje ih je dočekao župnik vlč. Marko Slišković. On je s njima podijelio iskustva pastoralnog rada u župi. Ovim posjetom završio je planirani izlet, te su se članovi zbora puni pozitivnih dojmova i dirnuti svjedočanstvima sugovornika, vratili u svoju župu.

Izlet pjevačkih zborova iz Vođinaca / Foto: Valentina Luketina