Budi dio naše mreže
Izbornik

Zavjetno hodočašće u Dragotin

Dragotin (IKA/TU)

Dvadesetak svećenika koji djeluju u središnjim ustanovama Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni nadbiskupima Đurom Hranićem, umirovljenim Marinom Srakićem i pomoćnim Ivanom Ćurićem, pošli su na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja, na zavjetno hodočašće Gospi Dragotinskoj.

Misno slavlje u dragotinskoj crkvi predvodio je nadbiskup Srakić, uz sudjelovanje nekoliko bogoslova, redovnica i domaćih vjernika. 

U homiliji mons. Srakić istaknuo je poznati zaziv Mariji: „Ti znadeš najbolje sve naše nevolje…“, posvjestivši kako je Marija živjela običan, svakodnevan život sa svim problemima i poteškoćama. „Poput ostalih žena brinula je o Josipu i Isusu, borila se u životu. Zato ona poznaje i naše muke i iskušenja i nevolje, i zato joj se možemo utjecati“, rekao je propovjednik. 

Na kraju misnog slavlja okupljene je pozdravio nadbiskup Hranić, te ih podsjetio na Papin poziv na sudjelovanje u Danu molitve, posta i djelâ ljubavi 14. svibnja. Nakon mise duhovnik Bogoslovnog sjemeništa mons. Karlo Višaticki predvodio je molitvene zazive Gospi Dragotinskoj na razne nakane, uz molitvenu i glazbenu pratnju svih nazočnih.