Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Dobroga Pastira u Đakovu proslavila crkveni god i dan molitve za duhovna zvanja

Đakovo (IKA)

U nedjelju 25. travnja u župi Dobroga Pastira svečano je proslavljen crkveni god i dan molitve za duhovna, svećenička i redovnička zvanja. Središnje misno slavlje predslavio je vlč. Ante Lučić, župni vikar u župi sv. Petra i Pavla u Osijeku, inače rodom iz ove župe.

U svojoj homiliji vlč. Lučić iznio je četiri bitne oznake Dobroga Pastira, koje mogu i trebaju nasljedovati, ne samo današnji pastiri, nego svi Isusovi vjernici. Svi smo pozvani biti prepoznatljivi kao Isusovi u današnjem vremenu i svijetu, svatko na svoj način.

Misno slavlje pjevanjem je animirao Mješoviti zbor župe, pod ravnanjem voditelja gosp. Ivana Rakonce. U koncelebraciji je sudjelovao domaći župnik vlč. Josip Ivešić, koji je pozdravio sve nazočne i pozvao na molitvu za duhovna zvanja, prije svega iz ove župne zajednice. U svojih četrdesetak godina postojanja ova župa ima: osim za sada jedinog svećenika iz ove župe vlč. Ante Lučića, redovnika franjevca s doživotnim zavjetima fra Marija Zrakića, te časnu sestru Barbaru Bagudić, koja pripada dominikanskom redu. Jutarnje misno slavlje predvodio je domaći župnik, a večernje pastoralni suradnik dr. Zdenko Ilić, sudski vikar i profesor na KBF-u u Đakovu.

Večernju misu animirao je zbor mladih Veritas iz ove župe. Za svoj crkveni god i ovaj molitveni dan, župa Dobroga Pastira pripremala se trodnevnicom koju je predvodio domaći župnik.