Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka biskupa Palića mons. Boži Radošu

Zagreb (IKA)

Generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije hvarski biskup Petar Palić uputio je čestitku novoimenovanome varaždinskom biskupu Boži Radošu.

Preuzvišeni gospodine, dragi don Bože!

S radošću sam primio vijest da Te je papa Franjo imenovao varaždinskim biskupom. Uime cijele Hvarske biskupije i u svoje osobno ime čestitam Ti na imenovanju i povjerenju koje Ti je iskazao Sveti Otac.

Uvršten si u zbor apostolskih nasljednika i Crkva Te šalje upravljati i posvećivati Božji narod, te svjedočiti i propovijedati Radosnu vijest Isusa Krista blago i ustrajno, hrabro i jasno, upravo onako kako je to činio i sv. Alfons Maria Liguori, biskup i crkveni naučitelj, čiji spomendan Crkva danas slavi. Uvjeren sam da će Ti Tvoje dosadašnje iskustvo biti od pomoći u pronalaženju prave riječi i pravoga načina kojim ćeš predvoditi svećenike, redovnike i redovnice i sav narod Božji Varaždinske biskupije, koja ti je povjerena, u širenju i izgradnji Kristova kraljevstva.

Čestitku Ti upućujem i uime djelatnika Ustanova i Ureda Hrvatske biskupske konferencije i radujem se Tvojem doprinosu u radu Hrvatske biskupske konferencije.

Neka Te na tom putu prati zagovor Blažene Djevice Marije na nebo uznesene, sv. Marka Križevčanina i bl. Alojzija Stepinca.

Jamčeći Ti svoje molitve za uspjeh Tvoga služenja, srdačno Te i bratski pozdravljam u Gospodinu!