Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka ekumenskog patrijarha biskupu Škvorčeviću

Požega (IKA)

Carigradski ekumenski patrijarh Bartolomej uputio je požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću prigodom ovogodišnjeg Uskrsa svoju čestitku, koju prenosimo u cijelosti.

„Njegovoj Preuzvišenosti Antunu Škvorčeviću, požeškom biskupu, predsjedniku Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam, ljubljenom bratu u Gospodinu: milost Vam i mir od Boga.

Krist je Uskrsnuo!

Želimo izraziti našu iskrenu zahvalnost za tople pozdrave i dobre želje koje ste nam uputili u ovo sveto vazmeno vrijeme. Molimo da Vas Uskrsli Krist blagoslovi obiljem milosti, mira i radosti.

Dok slavimo uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista, podsjećamo se na značenje toga slavnog događaja. Krist je svojom smrću i uskrsnućem pobijedio grijeh i smrt, te nam darovao vječni život. Radujmo se u toj pobjedi i zahvaljujmo Bogu za njegovu beskrajnu ljubav i milosrđe.

U ovo vazmeno vrijeme pozvani smo nasljedovati Kristov primjer nesebičnosti i požrtvovne ljubavi u svakodnevnom životu. Budimo oruđe mira, nade i suosjećanja, šireći Kristovo svjetlo onima oko nas. Dok se trudimo izvršiti volju Božju u našem životu, ponizno i dobrohotno nastojmo služiti drugima.

Zahvaljujući još jednom Vašoj Preuzvišenosti za ljubazne riječi i dobre želje, molimo da Svemogući Vama i vjernicima Požeške biskupije ispuni srce mirom i radošću, sada i vazda.

U sjedištu Ekumenskog Patrijarhata, 16. svibnja 2023.

Vaše Preuzvišenosti ljubljeni brat u Kristu

                     X  Bartolomej

nadbiskup Carigrada-Novog Rima i ekumenski patrijarh“