Budi dio naše mreže
Izbornik

Državno natjecanje iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola

Zagreb (IKA)

Vjeronaučna olimpijada o temi "Sveti Vinko Paulski, apostol milosrdne ljubavi – Vinkovska karizma u Hrvatskoj" održana je 19. listopada  u matičnim školama učenika.

Zbog epidemije bolesti COVID-19 Agencija za odgoj i obrazovanje je 22. travnja 2020., uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, donijela Odluku o otkazivanju daljnje provedbe Natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2019./2020.

Isto tako je, Agencija za odgoj i obrazovanje 4. lipnja 2020. godine, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, donijela Odluku o naknadnoj provedbi natjecanja i smotra učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koja nisu održana zbog epidemije bolesti COVID-19. Natjecanja i smotre u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održat će se u razdoblju od 7. rujna do 31. prosinca 2020. godine.

Slijedom navede Odluke, Državno natjecanje iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola – vjeronaučna olimpijada održana je 19. listopada  u matičnim školama učenika koje su pohađali u školskoj 2019./2020. godini. Tema natjecanja bila je Sveti Vinko Paulski, apostol milosrdne ljubavi – Vinkovska karizma u Hrvatskoj.

Nakon pregleda testova i odrađenog žalbenog postupka Državno povjerenstvo objavilo je konačne rezultate natjecanja.