Budi dio naše mreže
Izbornik

Generalni tajnici posjetili Hrvatsku katoličku mrežu

Zagreb (IKA)

Desetak generalnih tajnika biskupskih konferencija zemalja Srednje Europe i generalni tajnik Vijeća europskih biskupskih konferencija don Martin Michalíček na kraju svoga jednodnevnog susreta u Zagrebu posjetili su 20. rujna prostorije i djelatnike Hrvatske katoličke mreže.

Ravnatelj mons. Fabijan Svalina predstavio im je glavnu ideju i strukturu Mreže koja se sastoji od Hrvatskoga katoličkog radija, Informativne katoličke agencije i Odjela novih medija te dodao: “Ovim udruživanjem pokušali smo dati jednu učinkovitiju ulogu svih naših medijskih sastavnica kako bi bolje pratili događanja u Crkvi općenito, u Crkvi u Hrvatskoj i Crkvi u Europi te svim krajevima koji su nama na poseban način bliski i da na taj način damo naš doprinos evangelizaciji i zadaći koju kao mediji imamo u Crkvi.”

Generalni tajnici okupili su se u Zagrebu na neformalnom susretu s ciljem boljeg upoznavanja i povezivanja sudionika. Jedan od inicijatora ovakvih susreta je generalni tajnik Austrijske biskupske konferencije vlč. Peter Schipka. Za HKR je rekao da je ovaj susret treći takav susret generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija, uglavnom iz zemalja istog kulturnog kruga Srednje Europe.

Nakon dva susreta u Beču, ovaj je susret korak dalje u uspostavi prijateljstava i uzajamnog povjerenja da bismo bili snažno sredstvo mira u našim zemljama, u Europi i u Crkvi”, naglasio je vlč. Schipka.