Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas: Preko donacijskoga telefona primljeno više od deset tisuća poziva za pomoć Turskoj i Siriji

Zagreb (IKA)

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik komentirao je u utorak 7. veljače za Hrvatski katolički radio stanje u Turskoj i Siriji te istaknuo da je u posljednja dva dana preko donacijskog telefona Hrvatskoga Caritasa primljeno više od deset tisuća poziva.

Istaknuvši da su u Hrvatskome Caritasu svjesni da je u Turskoj i Siriji smrtno stradalo nekoliko tisuća ljudi te da je mnogo onih koji su ostali bez svojih kuća, ravnatelj Glavnik rekao je da su u izravnom kontaktu s Caritasom Turske, a posebno s biskupijom Anatolia s kojom su u tijeku pregovori o slanju konvoja sa stambenim modulima.

„Hrvatski Caritas trenutno ima na raspolaganju deset stambenih modula za smještaj 40 osoba. Vjerujemo da će ta pomoć u narednih nekoliko dana biti upućena. S druge strane, razmatramo o pomoći od sto tisuća eura za Caritas Turske. Tu je i donacijski telefon preko kojega smo u posljednja dva dana primili preko deset tisuća poziva na čemu zahvaljujem svim donatorima. Danas je aktiviran i donacijski žiro račun na koji se može uplatiti financijska pomoć za stradale u Turskoj i Siriji“, istaknuo je ravnatelj Glavnik.

„Situacija nikako nije dobra. Znamo kako je to bilo kod nas u Zagrebu i na Banovini. Trebamo zahvaliti Turskoj jer je ona bila jedna od prvih zemalja koja je reagirala prije dvije godine na naš potres. Vjerujem da smo iz solidarnosti i blizine prema ljudima koji su stradali obvezni i mi uzvratiti svoju pomoć jer se radi o katastrofalnom potresu. Desetine tisuća su pogođene. Apeliram na sve one koji mogu i žele pomoći da iskoriste već uhodane kanale, bilo preko Hrvatskoga Caritasa ili Crvenoga križa, jer moramo pomoći ljudima koji su stradali“, potaknuo je ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.