Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Svalina predvodio misu za djelatnike i suradnike Hrvatske katoličke mreže

Zagreb (IKA)

Ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina predvodio je misu u petak, 20. prosinca, u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, za djelatnike Hrvatske katoličke mreže, slušatelje i podupiratelje HKM-a u koncelebraciji s ravnateljem dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislavom Markićem.

To je bila prilika i za zahvaliti na 22 godine postojanja i djelovanja Hrvatskog katoličkog radija, 26 godina Informativne katoličke agencije te prvu godinu djelovanja portala Hrvatske katoličke mreže.
U prigodnoj propovijedi mons. Svalina naglasio je kako Bogu ništa nije nemoguće nadodajući kako upravo tim riječima završava navještaj anđela Gabrijela upućenog Mariji. Podsjetio je na riječi Evanđelja: “Anđeo uđe k njoj i reče: zdravo milosti puna!”
“Ovo nije neka tvrdnja kojom je anđeo oslikao Marijine vrline nego joj govori – budi milošću ispunjena. Bog nije privučen Marijinim zaslugama nego ju je ispunio svojom ljubavlju, svojom milošću. ‘Gospodin s tobom’ je izreka kojom Bog potvrđuje svoju prisutnost onima koji poziva da u Njegovo ime djeluju”, nadodao je mons. Svalina.
Istaknuo je kako je Mariju iznenadilo kad joj je anđeo poručio da će roditi sina i nadjenuti mu ime Isus.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislav Markić

“Ma ovo je nečuveno! Žena ne može dati ime svome djetetu jer je to dužnost i obveza muža. Žena Marija je pozvana prekinuti tradiciju, prekinuti s prošlošću i otvoriti se prema novome. Ona je ta koja će mu dati ime i to ime koje neće biti isto kao i njegova oca, tj. njezina muža ime Josip nego ime Isus. On će biti veliki i zvat će se Sin Svevišnjega. Njemu će Gospodin Bog dati prijestolje. Neće ga naslijediti, nego će mu dati novo djelovanje”, naglasio je mons. Svalina.
Na anđelov poziv Marija je odgovorila: “Evo službenice Gospodnje!”
“Ne bilo kakve službenice nego službenice Gospodnje. naime, izraz sluga bijaše jedan od naslova koji se odnosi na narod Izraela. Stoga, prema Luki, Marija se identificira s cijelim narodom”, poručio je ravnatelj Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina.