Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Želimir Puljić i kardinal Josip Bozanić obišli katedralu i Nadbiskupski dvor

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić obišao je u petak 8. svibnja zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor koji su teško oštećeni u potresu.


Kardinal Bozanić upoznao je nadbiskupa Puljića s oštećenjima na zagrebačkoj katedrali te sljedećim koracima u osiguravanju katedrale od daljnjih oštećenja. Ono što je najhitnije učiniti odnosi se na osiguravanje svoda i zidova apside koji su najjače stradali u potresu i za koje postoji opasnost od urušavanja.

Na završetku obilaska kardinal Bozanić i nadbiskup Puljić zadržali su se u molitvi kod groba bl. Alojzija Stepinca, koji je rođen upravo na današnji dan 1898. godine, zamolivši njegov nebeski zagovor za sve stradale u potresu kao i za sve koji su uključeni u obnovu.

Po obilasku katedrale nadbiskup Puljić uputio se u Nadbiskupski dvor gdje su ga uz kardinala Bozanića o razmjerima štete upoznali nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola dipl. ing. Boris Blažević te statičar dipl. ing. Nenad Tepeš.

Po završetku obilaska predsjednik HBK-a nadbiskup Puljić je rekao da razmjeri štete, kada se vide uživo ostavljaju bez riječi te je okupljenima poručio: “Niste sami. Uz vas smo molitvom i svakom podrškom”.