Budi dio naše mreže
Izbornik

Pohod biskupa Palića i dr. Tomislava Markića hrvatskim katoličkim centrima u Australiji

Zagreb (IKA)

Generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije hvarski biskup mons. Petar Palić i ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. sc. Tomislav Markić boravit će od 4. studenoga do 3. prosinca u posjetu hrvatskim katoličkim centrima i hrvatskim zajednicama u Australiji.

Tijekom svog boravka posjetit će hrvatske katoličke centre Newcastle, Summer Hill, Blacktown, St. John’s Park, Clifton Hill, Geelong, Springvale, Sunshine, Wollongong, Canberra, Brisbane, Adelaide te Perth, te hrvatske zajednice u Aucklandu i Hobartu.

U Baulkham Hillsu predvodit će duhovne vježbe koje se održavaju od 10. do 13. studenoga.

Povodom tog pohoda dr. Tomislav Markić dao je izjavu za Iku u kojoj je istaknuo: “Nakon tri godine ponovno posjećujem hrvatske katolike i njihove potomke u Australiji i na Novom Zelandu. Ovaj put pratim biskupa hvarskog i generalnog tajnika HBK mons. Petra Palića te se zajedno s njim radujem brojnim zakazanim susretima s našim iseljenicima. Podijelit ćemo s njima njihove radosti i nade, žalosti i tjeskobe te ih ohrabriti da u otvorenosti sredini u kojoj sada žive ostanu vjerni i svome katoličkom i hrvatskom identitetu.”