Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije

Zagreb (IKA)

Odbor Hrvatske biskupske konferencije za mlade održao je u ponedjeljak, 3. svibnja, prvu online sjednicu pod predsjedanjem novog predsjednika Odbora šibenskog biskupa Tomislava Rogića.

Članovi Odbora su povjerenici za mlade iz pojedinih nad/biskupija i redovničkih zajednica.

Nakon molitve koju je predvodio biskup Rogić članovi Odbora predstavili su trenutačnu situaciju rada s mladima u svojim sredinama koja je bitno obilježena raznim ograničenjima uzrokovanih pandemijom bolesti covid-19. Istaknuto je kako mnogi mladi pokazuju veliku potrebu za osobnom duhovnom pratnjom te da im iskustvo susretanja putem društvenih mreža ne može nadomjestiti onu istinsku punoću doživljaja koju imaju kroz radionice i osobne susrete.

Zbog potresa koji je pogodio Grad Zagreb prošle godine nije održan Susret hrvatske katoličke mladeži kako je bilo predviđeno. Članovi Odbora pozvani su da mole za prestanak pandemije i da promišljaju o idućem domaćinu susreta mladih.

Najavljeni su ljetni kampovi za mlade na Mljetu koji organizira SKAC Dubrovnik i na Modravama u organizaciji udruge SKAC Palma iz Zagreba.

Sjednica Odbora za mlade HBK.