Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života

Zagreb (IKA)

Vijeće HBK za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života održalo je svoju sjednicu u utorak, 17. ožujka u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu pod predsjedanjem predsjednika Vijeća gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, OCD.

Na sjednici su nazočili s. Ana Marija Antolović, fr. Slavko Slišković, fra Darko Tepert, s. Damjana Mihaela Barbarić, p. Blaženko Nikolić, s. Elizabeta Peršić, s. Ivana Margarin, fra Tomislav Glavnik, fra Zvonimir Brusač i don Mladen Delić.

Na sjednici se raspravljalo o proslavi Dana posvećenog života po hrvatskim nad/biskupijama. Članovi vijeća ocijenili su pozitivnim vrednovanje zauzetosti redovništva i Bogu posvećenih osoba u cijelosti u djelovanju Crkve u Hrvatskoj kao i potrebu djelatnije i zauzetije molitve za redovnička duhovna zvanja.

Vijeće je razmatralo eventualne prijedloge za sljedeći susret članova HBK s višim redovničkim poglavarima i poglavarica, koji će se održati 8. lipnja 2020., a u svjetlu smjernica dokumenata Svete Stolice i posebnih naputaka Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života.

U nastavku se razgovaralo o nizu tema od zajedničkog interesa vezanih za bolje usklađivanje i unaprjeđivanje djelovanja između pojedinih nad/biskupijskih ustanova s Hrvatskom redovničkom konferencijom i njezinim tijelima.