Budi dio naše mreže
Izbornik

10. obljetnica otvaranja hospicija „Marija Krucifiksa Kozulić“

28.01.2023. 10:00
Rijeka

U subotu 28. siječnja navršit će se deset godina od otvorenja hospicija „Marija Krucifiksa Kozulić“ u Rijeci. Tim povodom u kapeli Bogoslovnog sjemeništa „Marije Kraljice apostola“ (Tizianova 15) svečano misno slavlje u 10 sati predvodit će riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić.

Nakon svete mise, s početkom u 10:30, u predavaoni hospicija bit će održan simpozij o temi „Palijativna skrb – kada više ne možemo utjecati na ishod, ali možemo na put“. Uvodnu riječ uputit će riječki nadbiskup Mate Uzinić i ravnateljica hospicija Leopolda Ivković.

O temi „Stanje i perspektive palijativne skrbi u Hrvatskoj“ govorit će dr. sc. Julijana Franinović Marković, o temi „Ljekarnička skrb za palijativnog bolesnika“ dr. med. Irena Grahovac, mag. pharm., a „O dostojanstvu umiranja“ dr. sc. Marta Carti, mag. theol.

Riječki hospicij jedina je ustanova palijativne zdravstvene skrbi takve vrste u Hrvatskoj. Riječka nadbiskupija, uz podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, hospicij je otvorila 28. siječnja 2013. godine.

Za upite i dogovor oko termina uzimanja izjava, može se kontaktirati Danijela Delongu na broj 091 549 1862.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu