Budi dio naše mreže
Izbornik

12. simpozij „Stopama pobijenih“

18.10.2020. 11:00

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju 18. listopada bit će održan 12. simpozij pod nazivom „Stopama pobijenih“.

Svrha simpozija je osvjetljavanje jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti misom u 11 sati koju će predslaviti fra Ante Bekavac, profesor na Katedri moralne teologije na KBF-u u Zagrebu.

Nakon mise u samostanskoj dvorani održat će se predavanja. Povjesničar mr. don Pero Brajko govorit će o svjedocima vjere u Vrhbosanskoj nadbiskupiji tijekom Drugog svjetskog rata i komunističke Jugoslavije. Mate Kovačević, publicist, govorit će, pak, o temi „Fra Radoslav Glavaš i Mile Budak – dvije književne sudbine“. „Mučeništvo kao znak nasljedovanja Isusa Krista“, tema je dr. fra Ante Bekavca.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će na njih biti stavljeni i najnoviji radovi.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu